Living work of art

"Bonsai. Neprekidan ciklus davanja i uzimanja, između čovjeka i drveta sa vječno živim i nikada završenim umjetničkim djelom."

"Bonsai can show the beauty of a work of art and become itself a work of art, only when it is true expression of the artist's creative power." S.E.

srijeda, 25. svibnja 2016.

JUTARNJA TISA

Nakon što sam je lani prebacio u prvu bonsai posudu, lagano prorijedio i na grubo ožicao, tisa je sasvim solidno krenula. Došlo je vrijeme da joj malo pročistim unutrašnjost, izoliram glavne buduće grane da tijekom ljeta imaju više svjetla u unutrašnjosti kako bi krenuli povratni pupovi. Istovremeno je trebalo još malo pipincirati i ožicati mladu periferiju. To je moja druga tisa. Nadam se da sam pohvatao tehniku i da mogu polako krenuti na sve bolje i bolje primjerke.


After I was last year put it to the first bonsai pot, slowly thinned and take the rough wiring, yew is quite well started. The time has come to litlle clean her interior, isolate the main future branches that during the summer they have more light in the interior in order to a back buding. Allso, young periphery must bee pinched and little wired.
This is my second yew. I hope I've caught a technique that can slowly start to get better and better yews.

Nema komentara:

Objavi komentar